Tif Vikings klara för tvåan

De drygt 700 på läktarna blev inte missnöjda, men det blev en riktig nervansträngning. Tif Vikings vann avgörande matchen mot Virserum i sudden och är klara för division två nästa säsong.
Ishockey • Publicerad 17 mars 2019 • Uppdaterad 18 mars 2019
Vikings går vidare till Hockeytvåan. Efter det avgörande målet i sudden death blev det festligt i omklädningsrummet.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Matchen mot Virserum var knappast Vikings bästa den här säsongen och det stod länge 0–0. Men med fem minuter kvar av den andra perioden bröt Anton Greiff dödläget efter en spelvändning i boxplay. Det gick ett lättnadens vrål över ishallen i Södan.

– Nä fy fan det var hemskt. Det är hemskt att stå på sidan och du kan ju inte påverka så mycket. Ju närmare 60 minuter vi kom så kändes det som att vi blev sämre och sämre, säger lagets tränare Matti Pauna.

– Nu är det under kontroll, men man är ju bara tom. Det har varit en häftig resa, fortsätter han.

Spelet svängde fram och tillbaka över rinken och Vikings spelare verkade ofokuserade och stod för flera enkla pucktapp och utvisningar i en hätsk match där bägge lagen kivades med varandra.

– Vi hade ju nerverna utanpå tröjorna i dag, allihopa, säger lagets tränare Matti Pauna.

I den sista perioden gick Vikings till en 2-0-ledning efter en rensning av Linus Lindh som målvakten i Virserum tappade in i egen bur. Tursamt för Vikings, och avgörande skulle det visa sig.

Bara sekunder senare anföll Virserum och Tobias Berg i målet fick rädda ett hårt dragskott från blå linje. Men pucken studsade på målvakten och gick precis över mållinjen.

Virserum, som ju i teorin hade chansen att gå om Vikings i tabellen om trelleborgarna förlorade två matcher i rad, pressade på och tog ut sin målvakt. Med bara två minuter kvar på klockan kom också kvitteringen och efter det radade bortalaget upp rejäla chanser.

– Tobbe var fantastisk i målet, säger Matti Pauna efter matchen.

Tobias Berg i Vikings mål fick stå för flera vassa räddningar i slutet av matchen mot Virserum.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Men det skulle bli Vikings match till slut. Trelleborgarna höll undan och fick matchen till Sudden death. Redan då blev laget klart för division två, och efter det så släppte allt. I förlängningen dröjde det inte ens en minut innan Daniel Jönsson kyligt kunde sätta avgörandet till 3–2.

– Det här var den enda matchen i år som det känns som att vi stal. Men är man ett bra lag så får man ju turen med sig, säger Matti Pauna.