1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Låt oss få behålla vårt vackra torg!

Jag vill börja med att tacka Leif Persson, Roland Hansson-Larsson och Marianne för era insändare (den 28 mars) angående torget. Jag håller med till 100 procent.
Skribenten värnar om Stortorget,
Foto: Tomas Nyberg

Jag är en ganska ny trelleborgare, men jag tycker mycket om stadens många vackra delar varav torget är en. Jag förfasar mig över att man tänker bygga två höghus och dessutom inkräkta på en del av parken Att de planerade höghusen dessutom medför, att man ska ta ner 150-åriga träd, som är så otroligt viktiga för oss människor, borde vara förbjudet. De ger oss vårt nödvändiga syre, och det vet vi ju hur viktigt det är. För att inte glömma den sköna skuggan vi kan njuta av heta sommardagar framöver.

Att Alsingevallen vill bygga höghus och att Trelleborg behöver lägenheter förstår jag helt och fullt. Det är dock inte nödvändigt att detta ska ske mitt i centrum. Byggnaderna kommer också att ge en hel del skugga för de redan boende runtom.

Som bland annat guide inom turistnäringen kan jag med säkerhet berätta att dessa hus kommer att förvandla en vacker gammal idyll till något som inte är värt att visa upp överhuvudtaget. Trelleborg vill verkligen göra allt för sina turister. Det märktes ju tydligt när de tyska kryssningsfartygen besökte staden.

Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

Så – tänk en gång till! Det måste ju finnas en annan plats för detta bygge! Lyssna på trelleborgarna! Låt oss få behålla vårt vackra torg!

Gabriella Ekberg