1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Trelleborgare – ställ upp och handla lokalt

Det går nästan inte en dag utan att det förs fram att handeln i vår stad inte bär sig på grund av att många tar sig till Malmö för sina inköp.
Skribenten uppmanar alla trelleborgare att handla lokalt.
Foto: Nilla Olsson

Det kan ju tyckas naturligt eftersom det där finns ett större utbud, för det är ju så i många affärer att försäljningssiffrorna styr mängden utbud så om fler gjort sina inköp i Trelleborgs butiker hade troligtvis utbudet även blivit större och förmodligen genererat arbetstillfällen på hemmaplan.

När jag nu läser att kommunledningen beslutat undersöka möjligheten att sälja ett av kommunens vinstbringande bolag blir jag upprörd och känner ett behov av att säga min mening och åsikt. Bolaget jag syftar på är TEFAB, Trelleborgs Energi Försäljnings Aktie Bolag, som är ett litet men framgångsrikt bolag som har till uppgift att förse oss trelleborgare med energi (el) i våra nät till en så låg kostnad som möjligt. Verksamheten har enbart kunderna som sitt intresse genom att erbjuda tjänster till rimliga priser. Jag finner ingen anledning att gå in på bolagets alla aktiviteter utan det kan var och en läsa om på deras hemsida. Det som oroar mig är vad som händer när och om något storbolag köper lilla TEFAB, hur kommer då prisbilden att se ut, vem tar då hem vinsten? Ja inte lär vi trelleborgare få ta del av någon vinst vilket vi gör i dagsläget genom att kommunen (ägaren) får avkastning av omsättningen samt att idrottsföreningar med mera, som du själv väljer, sponsras av TEFAB (se hemsidan). Pengarna stannar alltså i kommunen.

Jag är väl medveten om att det går att köpa lite billigare el på marknaden men skillnaden på den billigaste och TEFAB är, enligt jämförelse på nätet med ett treårsavtal, cirka 50 kronor i månaden men då skall man ha i beaktande att denna 50-lapp går ut ur kommunen och kommer aldrig att kunna användas till investeringar för oss trelleborgare eller komma in i kommunkassan till omkostnader för skola, vård med mera.

Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

Min uppmaning till alla trelleborgare är att handla lokalt i våra affärer och att köpa el från vårt eget lokala energiförsäljningsbolag. Ni som ännu inte handlar lokalt uppmanar jag att snarast göra det och samtidigt med kraft och tydlighet protestera mot kommunens planer på utförsäljning av TEFAB.

BCL