Information på flera språk i ny kampanj

För att minska risken för smittspridning drar Region Skåne igång en ny informationskampanj på flera språk, En kram på distans.
Så här ser kampanjen ut.
Foto: Region Skåne

För att vara säker på att så många skåningar som möjligt vet hur man ska bete sig för att inte sprida coronasmitta vidare drar Region Skåne nu igång en ny informationskampanj med hänvisning till 1177 Vårdguiden.

– Målet är att på ett omtänksamt sätt uppmärksamma och förändra beteenden, att informera om hur vi tillsammans undviker smitta, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Kampanjen #enkrampådistans påminner om råden att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecken, stanna hemma om man är sjuk, skydda sig om man är över 70 år och visa omtanke.

Kampanjen kommer både att synas i sociala medier och på informationsskärmar som tillhör Region Skåne och de skånska kommunerna.

För att så många som möjligt ska kunna ta del av informationen är den översatt till engelska, somaliska, arabiska och teckenspråk.

Överhuvudtaget har 1177.se en samlingssida med länkar till information på en rad språk. På skane.se finns information som lättläst och teckenspråk, men regionen ser också över behovet av översättningar.

På 1177 Vårdguiden på telefon i Region Skåne finns även sjukvårdsrådgivning med tolk på arabiska och somaliska klockan 8-17 på vardagar, under knappval tre.

På tisdagen hade Skåne 238 antalet konstaterade fall av covid-19, sju fler än på måndagen. Totalt 16 covid-patienter vårdas på sjukhus, varav tre i intensivvård.

Läs mer

Ystad

Covid-19: Ytterligare två avlidna i Skåne.

Siffror från Intensivvårdsregistret visar vårdtillfällen på olika sjukhus.

Ledare

Nej, det är ingen vanlig influensa

Coronaepidemin ska inte negligeras för att Skåne hittills är tämligen skonat. Att spela ner hotet i den missledande tron att viruset endast drabbar gamla och redan sjuka är att missa allvaret.

Coronavirus

Ledande politiker vill stoppa försvarsövning: ”Vår sjukvård har inte resurser”

Försvarsövningen Aurora 2020 möter nu stort motstånd även från ledande regionpolitiker.

Sport

Pa Konate tränar vidare hos TFF med värvningsstopp

”Det är klara direktiv, inga spelare in nu.”

Sport

Gislöv går miste om historisk premiär

Trelleborgslaget missar match på Eleda stadion mot Malmö FF.