Annons
Nyheter

Misstänks för bedrägeri – la ut falsk kattannons

En kvinna i Trelleborgs kommun misstänks för bedrägeri, efter att ha annonserat ut en katt till försäljning. Men någon katt fanns inte och kvinnan ska även hotat köparen.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den misstänka kvinna, som är i 40-årsåldern, greps vid 23-tiden på måndagen i Klagstorp. Enligt polisen ska kvinnan ha annonserat att en katt fanns till salu. En köpare ska ha nappat och fört över pengar till kvinnan men när det var dags för leverans ska varken kvinnan eller någon katt ha dykt upp.

Köparen, samt en annan person, ska därefter ha lyckats spåra upp kvinnan på en adress och ska ha begärt att få pengarna tillbaka.

Annons

– Kvinnan blev aggressiv och ska ha hotat att döda dom om de inte försvann, säger Tenny Eriksson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Ystad.

Kvinnan ska även ha dragit en person i armen. Hon misstänks nu för bedrägeri, misshandel och olaga hot. I förhör har kvinnan nekat till brott.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons