Anfallare klar för TFF: ”Något bra på gång”

I samband med att TFF hade träningsstart på måndagen presenterades anfallaren Måns Söderqvist, som skrivit på för två år med klubben.
Måns Söderqvist i Kalmar FF:s tröja i juli i år i det allsvenska mötet mot AFC Eskilstuna.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Den 26-årige anfallaren kommer närmast från Kalmar FF där han gjorde allsvensk debut redan som 17-åring. Söderqvists kontrakt med Kalmar FF gick ut efter förra årets säsong.

– Det känns jättebra att vara här. Det känns som att det är något bra på gång. De bygger för att ta sig uppåt till allsvenskan, dit de hör hemma. Det ska bli väldigt kul att vara med på den resan, säger Måns Söderqvist, som på grund av formaliteter inte deltog i spelet med boll på TFF:s premiärträning.

– Att gå ner ett hack, från allsvenskan till superettan, det är en utmaning som motiverade mig väldigt mycket, tillägger han.

Väl i TFF ser Måns Söderqvist fram emot att lära känna sin nya miljö och nya lagkamrater. Somliga har han stött på på planen under TFF:s år i allsvenskan.

– Man vill ju komma in i gruppen och lära känna alla. Att ha en bra och stark grupp tycker jag är jätteviktigt. Det gäller att hitta det snabbt, och sedan fortsätta vässa på kondition, styrka och tajming.

Måns Söderqvist slog igenom på allvar i allsvenskan 2014, då han gjorde tio mål på 27 matcher. Efter den säsongen värvades han av Hammarby. Där uteblev dock succén och han vände tillbaka till Kalmar sommaren 2016.

På de senaste tre säsongerna har det bara blivit två mål på 39 matcher för Måns Söderqvist.

Hur stort har intresset varit för dig?

– Det har funnits alternativ, både från superettan och allsvenskan. Men efter noga övervägande så blev det Trelleborg. Jag hörde från dem hyfsat tidigt, och de har varit ett alternativ hela tiden.

Hur hoppas du kunna hjälpa laget?

– Jag är en ganska snabb spelare som gillar att vara med när det hettar till i straffområdet. Jag vill både göra mål och passa fram till mål. Det gäller att hela tiden göra sitt bästa, det viktigaste är att laget vinner.

Måns Söderqvist vid sidan av TFF:s premiärträning.
Foto: Joel Ask

Läs mer

Sport

HBK:s vikarie öppnar för förlängning efter storseger

Sebastian Tedenlid börjar hitta formen.

Gårdsrånen

Tv: Allt du behöver veta om rånvågen i södra Skåne

Polisen gemensamt tre rån och ett rånförsök som inträffat den senaste veckan.

Gårdsrånen

Polisen kopplar Fuglierån till Österlendåd

Kan vara samma gärningsmän bakom rånet i Fuglie som uppmärksammade rånen på Österlen.

Trelleborg

Olycka: Bilar i krock – två till sjukhus

Inblandade klagade på nacksmärtor.

Trelleborg

Bråk: Kastad pennvässare startade elevbråk på skola

Elev polisanmäld för misshandel.

Trelleborg

Utbildningsministern kommer till Trelleborg

Ska praktisera som lärare på Västervångskolan på måndag.