1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Dubbla SM-guld till Trelleborgs UV-rugby

När Trelleborgs Undervattenrugby arrangerade junior-SM på hemmaplan blev det dubbla guld. ”Hela Sverige kollar på oss nu”, säger tränaren Martin Hempel.
Det äldre juniorlaget. Från vänster: Martin Hempel (tränare), Ercan Aytuglu (tränare), Marcus Lindström (tränare), Azlan Aytuglu, Viggo Wollin.Mitten: Emilia Brobeck, Julian Devolescu, Petter Hempel, Ludvig Lill, Lovisa Larson, Axel Nilsson, Enoo Rasmussen.Främre: Oskar Löfvall, Lucas Karlstedt, Anton Lindström, Lowe Magnusson, Hugo Hempel, Lukas Hemmesåker. Foto: Wojciech Welc.

Trelleborg UV-rugby är numera ledande i Sverige för juniorer i undervattensrugby. När klubben arrangerade junior-SM i Trelleborgs Badhus blev det hemmaguld för både de yngre och äldre juniorerna.

Det var tredje raka SM-guldet för de yngre juniorerna men första guldet för de äldre juniorerna.

– Hela Sverige kollar på oss nu. De tittar på hur sporten kan ha blivit så stor i lilla Trelleborg, säger Martin Hempel, en av tränarna i Trelleborg UV-rugby.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

Enligt honom finns det flera anledningar till framgångarna.

– Vi är som en stor familj allihopa. Vi tar hand om varandra bra och killar och tjejer spelar tillsammans. Juniorerna får också träna med seniorerna och det är utvecklande för dem. Vi är tre tränare nu och det tror vi har gjort mycket, säger Martin Hempel.

Yngre juniorer är 12 till 16 år och äldre juniorer 14 till 20 år. Tolv spelare i Trelleborgslaget spelade i båda juniorlagen i helgen.

De yngre juniorlaget vann först alla sina gruppmatcher. De besegrade sedan Gotland med 4–2 i finalen.

Det äldre juniorlaget vann två av tre gruppmatcher, och spelade 4–4 mot Lysekil. I finalen besegrades sedan just Lysekil med 5–2.

– Det var rätt jämnt i finalen i första halvlek då det stod 2–1 till oss. Men i andra halvlek tippade det över till vår fördel och då dominerade vi matchen, säger Martin Hempel.

I den yngre juniorklassen vann Anton Lindström skytteligan, och det gjorde även Hugo Hempel i den äldre juniorklassen.

– De yngre har tränat mycket med de äldre, även vissa av de yngsta juniorerna har tränat med seniorerna. Vi har även kört fysträning i Parken som gett resultat, förklarar Martin Hempel.

Det var fyra lag med i båda klasserna.

– Det finns fler lag i Sverige som spelar men det är bara de bästa som kommer till SM, annars blir det för stor skillnad, säger Martin Hempel.

Yngre juniorlaget. Översta raden från vänster: Martin Hempel (tränare), Ercan Aytuglu (tränare), Marcus Lindström (tränare), Azlan Aytuglu, Viggo Wollin, Elliot Mansell, Axel Nilsson, Oskar Löfvall.Mitten: Emilia Brobeck, Julian Devolescu, Petter Hempel, Ludvig Lill, Lovisa Larson, Karolina Larson, Maja Sörensen, Enoo Rasmussen. Främre raden: Anton Lindström. Foto: Wojciech Welc.

I juni är det SM för seniorer. Där har Trelleborg UV-rugby inte tagit SM-medalj ännu. Förra året kom de fyra.

– Vi blir bättre och bättre på seniorsidan också. Vi håller på att spela in många av de yngre i laget. Även en del yngre juniorer spelar med seniorerna, det har gjort oss bra.

Nästa år hoppas klubben kunna arrangera en stor internationell turnering för juniorer.

– Det finns lag i både Australien och Colombia som är intresserade av att komma hit, vi har lite kontakter världen över. Det hade varit riktigt skoj att få till en sådan turnering, säger Martin Hempel.