Annons

Ekonomiska åtgärder att vänta i TFF

Flera klubbar permitterar spelare och anställda. Trelleborgs FF har ännu inte tagit beslut om sådana åtgärder, men de kan komma i nästa vecka. ”Vi vänder på alla stenar”, säger klubbdirektör Mattias Kronvall.
Fotboll • Publicerad 1 april 2020
TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.
TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.Foto: Tomas Nyberg

Det är tuffa ekonomiska tider för de svenska fotbollsklubbarna på grund av coronavirusets spridning.

Klubbdirektören Mattias Kronvall sa till TA-sporten förra veckan att det kommer att påverka klubben ekonomiskt, men att det var svårt att säga i vilken utsträckning.

Annons

TFF meddelar, i ett pressmeddelande som de skickade ut på onsdagen, att ett intensivt arbete pågår i föreningen för att minska de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset.

– Det pågår just nu ett intensivt arbete med att se över hur vi kan minska våra kostnader, säkerställa intäkter och minska intäktsbortfall. Vi vänder på alla stenar och ser över alla möjligheter, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör, i pressmeddelandet.

Men några beslut om åtgärder är ännu inte fattade av Trelleborgs FF:s styrelse.

– Coronaviruset får konsekvenser för föreningen både på kort och lång sikt och de åtgärder vi genomför behöver vara hållbara samtidigt som vi behöver säkra organisationen framåt. Vi räknar med att under nästa vecka kunna presentera de åtgärder vi kommer genomföra, säger Torbjörn Jönsson, ordförande i Trelleborgs FF:s styrelse.

För TA-sporten utvecklar Mattias Kronvall analysarbetet.

– Vi tittar på allt för att hitta lösningar. Vi tittar på vad vi kan göra och hur, vad som är bäst på lång och kort sikt. Det här är en otroligt stor fråga, vi behöver några dagar till på oss men sedan måste vi ta beslut, säger klubbdirektören.

Det är mycket att ta hänsyn till för klubben.

– Det är ju fortfarande osäkert när ungdomsserierna ska börja till exempel. Samtidigt gör vi en analys över våra samarbetspartners situation, säger Mattias Kronvall.

Kan det bli aktuellt att permittera personal eller spelare?

– Allting är uppe på bordet. Men det är viktigt att göra en ordentlig analys. Samtidigt kommer det ny information hela tiden att förhålla sig till. Men ja, permitteringar är ett alternativ, något annat kan jag inte säga.

Annons

Funderar ni på att dra igång någon kampanj för att få in pengar?

– Det är klart att vi diskuterat det. Men vi måste ha respekt för omvärlden också och först måste vi se vad vi själva kan göra för skillnad. Men om säsongen drar igång är det viktigt att de fotbollsintresserade tar sig till Vångavallen kanske oftare än vad de brukar för att stötta oss, att Vångavallen blir en mötesplats sen när det blir match igen.

Hur mycket påverkar detta er ekonomiskt?

– Det vill jag gärna inte uttala mig om nu, jag vill inte spekulera i det. Men det påverkar oss mycket, en påverkan för oss blir det, säger Mattias Kronvall.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons