1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hans Malmgren fortsätter som tränare för Trelleborgs FF:s damer

Många har undrat, men nu är det klart. Efter herrlaget säkrat kontraktet i superettan 2020 så säkrar även TFF kontraktet för damlagets tränare över 2020. Men flera lämnar både staben och truppen.
Hans Malmgren förlänger med TFF och kommer fortsatt bära huvudansvaret för klubbens damlag.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Hans Malmgren förlänger med klubben över två år. Det stod klart under tisdagsmorgonen. Samtidigt får Max Gregerstedt, assisterande tränare, och Björn Falkland, fystränare, lämna TFF:s damlag.

Hans Malmgren tog över som tränare mitt under säsongen förra året och tog i fjor TFF till en serieseger i division två. Detta året kom laget sexa i division ett. Att förlängningen av kontraktet inte kommer förrän nu beror enligt Hans Malmgren på att klubbledningen ville vänta tills herrlaget klarat kontraktet i superettan.

– Det har varit svårt för TFF att komma till skott när man inte vetat herrarnas placering, men annars har vi ju varit rätt överens. Men det har ju dragit över på tiden och spelarna har hört av sig, berättar han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

Förväntningarna från klubbens sida är att komma bland topp tre i division ett södra Götaland. Något Hans Malmgren ser på med tillförsikt.

– Man kan ju tycka vad man vill om det, men det handlar ju lite om vad vi får in i truppen också. Det kan bli tufft när vi har två elitlag som trillar ner i Borgeby och Asarum, och Dösjöbro som kvalade uppåt i år men misslyckades, säger tränaren.

Lägg där till en tappad duo i både i spelartruppen och tränarstaben.

Caroline Williamsdotter, som spelat i laget sedan starten, samt viktiga Annelie Nilsson, som lämnar och sägs vara på väg till Dösjöbro IF.

På tränarsidan lämnar Max Gregerstedt, som istället tar över som huvudtränare i Hyllie IK:s damlag, och Björn Falkland som slutar med fotbollen för att fokusera på sitt företag.

– De rollerna är ju inte fyllda ännu, så det kommer ju an på det, säger Hans Malmgren.

– Det tar väl lite tid innan vi hittar rätt, fortsätter han.

Samtidigt är tränaren nöjd över att få förlängt kontrakt som huvudtränare för TFF:s damlag.

– Jag är väldigt glad över att få fortsatta med Trelleborgs FF. Tillsammans har vi visat att satsningen på damerna ger resultat. Vi har stora utvecklingsmöjligheter och jag ser fram emot vår andra säsong i division ett, sade Hans Malmgren i ett pressmeddelande från klubben under tisdagsförmiddagen.