1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Officiellt: Henrik Johansson klar för Trelleborgs FF

TA-sporten berättade i tisdags att Henrik Johansson var nära TFF. På torsdagsförmiddagen blev övergången officiell. ”Jag är jätteglad för att vara här”, säger nyförvärvet.
Henrik Johansson har skrivit på för två år med TFF.
Foto: Jonas Bergström

21-årige Henrik Johansson har skrivit på för två år med Trelleborgs FF.

– Det känns jättebra. Jag är jätteglad för att vara här. Laget tog emot mig bra och tränarna tog emot mig bra, det kändes positivt från första dagen, säger Henrik Johansson.

21-åringen tränade med TFF förra veckan och spelade även i lördagens träningsmatch mot Silkeborg. Han kan spela som offensiv mittfältare och som anfallare.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

Vad är det som lockar med Trelleborg?

– Det är hur de vill spela och hur de vill använda mig. De vill använda mig på en kant och det passar mig bra, vänster eller höger spelar ingen roll för mig, säger nyförvärvet.

Henrik Johansson lämnade moderklubben Halmstads BK för två år sedan för att bli proffs i Brentford. Hans kontrakt med den engelska klubben gick ut sista juni.

För två veckor sedan var han även och provtränade med Östers IF. Men han fortsätter karriären i TFF.

– Tittar vi på hans offensiva egenskaper ser vi en hastighet och en förmåga att kunna kombinationsspela, det är en spelare som kan skapa problem för motståndarnas backlinje, säger Peter Swärdh, manager i Trelleborgs FF, om nyförvärvet.

– Sedan ser vi en ålder som det finns en potential i även om han redan kan prestera i superettan, fortsätter Peter Swärdh.

Men han behöver träna i kapp lite efter att ha haft ledigt efter att Brentford slutade träna i maj.

– Nu gäller det att få upp flåset. Jag tränade på egen hand hemma i Halmstad innan. Ge mig en vecka eller två att komma igång så ska det nog gå bra.

Men han är glad över att vara hemma i Sverige igen.

– Jag har ju haft lite skador sista åren, så det blir skönt med en omstart här hemma i Sverige och att jag får visa vad jag går för.

Henrik Johansson är för övrigt barnbarn till den före detta brasilianska världsstjärnan Garrincha, som vann VM-guld 1958 och 1962.

– Han dog innan jag föddes så jag träffade aldrig honom. Det har jag fått höra hela livet, det är ju något kul att ha med sig, men jag försöker inte tänka på det så mycket, säger han om sin farfar.

Finns det några likheter mellan er?

– Det gör det väl, tekniken och snabbheten kanske kommer därifrån, skrattar Henrik.

Henrik Johansson är inte spelklar till lördagens match mot Syrianska, utan blir det först när transferfönstret öppnar, på måndag. Går pappersexercisen igenom blir han spelklar till bortamatchen mot Öster, den 21 juli.