1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hörberg tas till nåder av TFF

Felix Hörberg tas till nåder av TFF. Efter veckor av individuell träning tränar den 20-årige yttermittfältaren åter med laget. Hörberg har varit avstängd av klubben efter att ha uteblivit från bortamatchen mot Jönköpings Södra den 23 juni.
Felix Hörberg tränar åter med TFF efter att ha varit avstängd av klubben.
Foto: Christer Thorell/IBL

För första gången efter sommaruppehållet är Felix Hörberg åter med och tränar kollektivt med TFF. På tisdagen gjorde yttermittfältaren sin andra träning med laget efter det beslut som klubben tog förra veckan.

– Vi har haft möten under resans gång. Vi satt ner under förra veckan och bestämde att han skulle återgå i träning, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF, som nu ser saken som utagerad.

Vad var det som gjorde att ni valde att ta tillbaka honom i träning igen?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

– Jag kommer inte att gå in och kommentera det i detalj. Vi har haft en dialog löpande med Felix.

Har han bett om ursäkt?

– Han har bett om ursäkt både till föreningen och till spelare. Det är gjort.

Kommer han att be om ursäkt offentligt?

– Det får Felix själv avgöra. Vi har sagt att detta är ett personalärende, det är inget krav vi har ställt till dags datum.

Felix Hörberg valde att inte åka med till bortamatchen på Stadsparksvallen i juni efter att ha blivit petad ur startelvan. Efter en inledande sjukdom har han därefter varit hänvisad till individuell träning.

2014 hade TFF också problem med en spelare som avvek från en samling inför en match. Den gången slutade det med att spelaren kort därefter lämnade klubben.

– Jag går inte in och kommenterar de olika ärendena, hur de skiljer sig och hur vi bedömer. Precis som då klassar vi det här som ett personalärende. Vi har ju all information, säger Mattias Kronvall.

Vad kan ni som klubb dra för lärdomar av det som hänt?

– Det är något vi har diskuterat och något vi kommer att fortsätta att diskutera. Vi är tydliga vad det innebär; vilket ansvar man har mot lagkamrater, klubben, anställda, supportrar, samarbetspartners. Det är vi väldigt tydliga med, jag tycker vi gör ett jättebra jobb överlag under många års tid. Men det är bara att fortsätta med den biten.

Felix Hörbergs kontrakt sträcker sig till och med säsongen 2020.

Yttermittfältaren fick sitt genombrott i TFF:s A-lag i allsvenskan förra säsongen och har under årets säsong spelat elva matcher och bidragit med två mål och två målgivande passningar.

TA-sporten har sökt Felix Hörberg utan framgång.