1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

IFK tappade greppet om tredjeplatsen

När IFK Trelleborg under lördagen mötte Höganäs BK borta slutade det med en retsam uddamålsförlust för gästerna från Trelleborg. Slutresultatet skrevs till 1–0 och därmed tappar IFK i tabellen.
Lagkaptenen Dennis Melander i matchen mot IF Lödde, även där tappade IFK Trelleborg poäng.
Foto: Mårten Svemark

Strax efter lunch på lördagen drog matchen mellan Höganäs och IFK Trelleborg i gång på Höganäs Sportcenter i norra Skåne. Matchen var IFK:s första sedan slutet av juni och för att på riktigt kunna ta rygg på topplagen krävdes en seger för trelleborgarnas del.

– Vi gör faktiskt en bra match och ingen spelare faller ur ramen direkt. Vi skapar chanser och både Adam Golstrand och Denis Malovic får lägen där de är fria med målvakten, säger lagets assisterande tränare Michael Nilsson efter matchen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

Men trots ett visst övertag av IFK blev det ingen seger. 0–0 stod sig ända fram till slutskedet av matchen när ett misstag ställde till det för trelleborgarna.

– Det blir ett missförstånd där våra spelare tror att det är offside och deras spelare får komma fri med målvakten och sätter den. Det är ingen enskild spelare som kan beskyllas utan hela backlinjen i sådana fall, säger Michael Nilsson.

Målet kom med runt en kvart kvar att spela och efter det så lyckades IFK inte resa sig. Trelleborgarna saknade dessutom viktiga Niklas Schön och Rasmus Nilsson i laget inför just denna matchen.

– Det känns inte bra för vi gör en hyfsad match och det var kanske inte så rättvist. De hade ett skott på mål och det var mål. Höganäs är ju ett bra lag och tunga att möta och är rätt bra på fasta, men de skapar ju inga chanser så det är ju surt.

Höganäs BK vann matchen med 1–0 och eftersom Malmö City FC i går slog FBK Balkan med 4–2 så tappar IFK Trelleborg i tabellen och befinner sig nu på en femteplats. Åtta poäng från ledarna Limhamn Bunkeflo.

Redan på tisdag väntas ny Match för IFK som då möter serietvåan Eslövs IK på bortaplan.

– Vi måste ju slå Eslöv här nu om vi vill vara med och slåss i toppen. Det är bara upp på hästen igen, det är inte så mycket mer att säga, avslutar Michael Nilsson.