1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Jakob Glasberg klar för TFF

Trellborgs FF har letat efter en högerback länge. Under måndagskvällen blev han så klar. Jakob Glasberg kommer till Trelleborg som bosman från IK Frej.
Jakob Glasberg tränade för första gången med TFF under säsongsuppstarten.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

TFF har gjort klart med den 23 år gamle högerbacken Jakob Glasberg. Han blir Peter Swärdhs första värvning sedan managern anslöt till klubben.

– Det känns spännande och skönt att vara igång. Det är sköna grabbar i laget, så jag kommer nog trivas bra här, säger spelaren efter sin första träning med laget.

Under måndagskvällen presenterade TFF värvningen i samband med säsongsuppstarten. Högerbacken kommer senast från Stockholmsklubben IK Frej, men går som bosman till TFF.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

– Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben direkt när de kontaktade mig. De presenterade sina tankar och det lät väldigt spännande.

Men det fanns även intresse från andra håll.

– Mest här i Sverige, men det var i Trelleborg jag känner att jag kan utvecklas mest, säger Jakob Glasberg.

Även intresse från Europa?

– Tydligen var det något lite mer söderut, men det var inget konkret, säger spelaren.

Peter Swärdh, den nye managern, som även han gjorde sin första träning med laget, är nöjd med värvningen.

– Jakob är precis vad vi har letat efter till försvaret på högerkanten. Offensivt så bidrar han med en bra högerfot samtidigt som han kan arbeta i hela den högerkorridoren och har fysiken för det., säger Peter Swärdh.

– Det är en spelare med bra personlighet, och som har väldigt många spelminuter och oerhört lite skadebakgrund, fortsätter managern.

23-årige Glasberg har tidigare spelat för bland annat Djurgårdens IF och gjorde under förra året 26 matcher och tolv assist för IK Frej i superettan. Där har han totalt spelat 102 matcher sedan 2015.

Peter Swärdh och TFF presenterade under måndagen högerbacken Jakob Glasberg som årets första nyförvärv.
Foto: Trelleborgs FF