1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Klart: Felix Hörberg lämnar TFF

Felix Hörberg har skrivit på för allsvenska Östersunds FK. Enligt uppgifter får TFF 1,25 miljoner kronor för mittfältaren. ”Vi är nöjda med avtalet”, säger Peter Swärdh, som inte vill avslöja någon övergångssumma.
Felix Hörberg lämnar Trelleborgs FF.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Bara ett par timmar innan det svenska transferfönstret stängde natten till onsdagen, blev det klart att Felix Hörberg lämnar TFF för allsvenska Östersunds FK. Övergången offentliggjordes på onsdagsförmiddagen.

– Det här har varit aktuellt sedan förra fönstret, att han skulle kunna lämna oss. Men då blev det aldrig så konkreta förfrågningar som det kom nu. Nu kände vi att det var en bra tajming och vi fick till ett avtal som vi är nöjda med, säger Peter Swärdh, till TA-sporten.

Enligt Östersunds-Posten betalar ÖFK 1,25 miljoner för spelaren.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

– Vi vill inte kommentera hur avtalet ser ut. Men en parering i det här är såklart att vi är nöjda med det avtal vi gjort, annars hade vi inte gjort det, säger Peter Swärdh.

Yttermittfältaren blev för en månad sedan avstängd av TFF från träningen efter att han vägrat sitta på bänken i matchen mot Jönköpings Södra, och då lämnat truppen innan avresan till matchen.

Har det som hände påverkat ert beslut att släppa honom nu?

– Det är en sak som vi och Felix tagit oss förbi. Han har tagit konsekvenserna av det och bett om ursäkt till sina lagkamrater och till oss ledare. Här är det den fotbollsmässiga tajmingen som är avgörande. Här är det spelaren som är i centrum. Det här visar också att Trelleborgs FF är en klubb där man kan få en utveckling och sedan ta sig vidare, säger Peter Swärdh.

– Vi har länge varit öppna för att titta på Felix möjligheter att söka sig vidare. Ända sedan jag kom har han har varit tydlig med att han vill spela i allsvenskan, fortsätter TFF:s manager.

Att Felix Hörberg skulle försvinna har Peter Swärdh haft med i beräkningarna när han förstärkt truppen under sommaren.

– Felix har haft en tydlig ambition att spela på så hög nivå som möjligt och det är ju en sund inställning och det visar att han är fokuserad och vill utvecklas, säger Peter Swärdh.

Felix Hörberg har skrivit ett kontrakt på fyra och ett halvt år, enligt Östersunds FK:s hemsida.

– Jag har följt honom under en längre tid och jag är väldigt glad över att vi har kunnat knyta till oss Felix till vår trupp. Han är en snabb spelare som kan spela på flera positioner, bland annat som yttermittfältare, säger Ian Burchnall, tränare i Östersunds FK, till klubbens hemsida.

Hörberg är den tredje TFF-spelaren på kort tid som går till Östersund. Inför förra säsongen gick Dino Islamovic dit, och i juni blev Nebiyou Perry, som var i TFF på lån från Köln, även han klar för Norrlandsklubben.

TA-sporten har försökt att nå Felix Hörberg utan att lyckas.

Felix Hörberg lämnar TFF.
Foto: Andreas Hillergren