Officiellt: Allsvenskan och superettan skjuts upp

Svenska fotbollförbundet har nu formellt beslutat att de högsta serierna på både dam- och herrsidan skjuts upp. Därmed kommer inte TFF träna gemensamt igen förrän den 1 april.
Degerfors Rasmus Alm skjuter på TFF:s målvakt Andreas Larsen i superettanmatchen på Vångavallen förra året.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Svenska fotbollförbundet (SVFF) meddelar på sin hemsida på torsdagen att det nu är formellt beslutat att starten av allsvenskan, damallsvenskan, superettan och Elitettan är uppskjuten.

Därmed går förbundet elitföreningarna till mötes, då klubbarna inom Svensk elitfotboll (Sef) på onsdagen enades om ett inriktningsbeslut att verka för att ligastarten flyttas till början av juni.

Förbundet har i samråd också beslutat att kvarvarande matcher i Svenska cupen damer och herrar skjuts på framtiden med målbilden att återuppta spelet i anslutning till seriestart.

Nu jobbar parterna för att ta fram ett nytt spelschema och ett nytt premiärdatum. I slutet av maj eller i början av juni, kan de olika serierna börja, skriver SVFF.

”Arbetet med att utarbeta nya årsplaner för respektive serie är redan igång, men innan alla detaljer i spelprogrammen kan fastställas återstår att få klarhet kring bland annat speldatum för de europeiska klubbturneringarna och eventuellt förändrade villkor för nationellt ligaspel i anslutning till dessa datum. Uefa förväntas räta ut dessa frågetecken de närmsta dagarna”, skriver förbundet.

Beslut för övriga förbundstävlingar, bland annat division ett dam (där TFF spelar) och division tre herr (IFK Trelleborg), är ännu inte taget.

”Där pågår en förankringsprocess som inbegriper inblandade föreningar, rättighetsinnehavare och andra partners samt SvFF:s alla distriktsförbund vars verksamhet påverkas av beslut kring de lägre förbundsserierna”, skriver förbundet på sin hemsida.

Beskedet innebär att TFF inte kommer att ha gemensamma träningar förrän den 1 april.

Därmed var torsdagens träning den sista på Vångavallen på ett tag.

– Spelarna har fått ett träningsprogram och kommer att träna på egen hand, till den 1 april. Nu ska vi sätta oss och göra en ny planering, säger TFF-tränaren Kristian Haynes, som är glad för beskedet om att superettan skjuts upp.

Läs mer

Sport

Trelleborgaren trivs i Malmö FF: ”Spännande satsning”

Har bytt spel i damallsvenskan mot division fyra.

Trelleborg

Socialnämnden vill införa valfrihet inom särskilt boende

Nämnden föreslår att kommunfullmäktige ska ersätta dagens system med offentliga upphandlingar till förmån för ett system baserat på valfrihet.

Coronavirus

Varannan stol tom under fullmäktige

Det blev ett rekordsnabbt fullmäktigemöte där både ärendelistan och antalet ledamöter hade minskat till hälften.

Trelleborg

Efterlängtad busslinje kan snart återupptas

Planen är att den nygamla sträckan för buss 144 börjar köras i slutet av året.

Sport

Förkortad säsong även för IFK:s damer

Nu kan klubben komma att söka andra vägar till matchspel.

Coronavirus

Beskedet: Fotbollens krisplan – enkelmöten

Förkortad säsong för TFF:s damer och IFK:s herrar.