Pricksäkert avslut på inomhussäsongen för luftgevärsskyttar

Utomhusverksamheten pockar på uppmärksamheten i Trelleborgs Sportskytteklubb. I lördags avgjordes säsongens sista knattetävling inomhus för stående luftgevärsskyttar i Söderslättshallen. Fem hemmaskyttar höll stilen på hemmaplan.
Stående luftgevärsskytte stod på programmet när Trelleborgs Sportskyttsklubb anordnade tävling i Söderslättshallen. Från vänster: Anton Brunnberg, Linn Bartilson, Angelica Christensen, Simon Blennow, Tindra Liljeberg, Isac Lindvall Persson, Iza Strand och Malte Svensson.
Foto: Karolin Larsson

Åtta skyttar från fyra föreningar kom till skott. Således dominerades startfältet av trelleborgarna, men det var Skabersjös Linn Bartilson som sköt bäst under de 20 tävlingsskotten i grundomgången, med 198,1 poäng i klass A.

I klass B hade Anton Brunnberg från Trelleborg högsta poängen med 181,7.

I den efterföljande finalskjutningen, med fem skott på fem minuter följt av fem enkelskott på kommando, vann hemmaklubbens Angelica Christensen med 99,4 poäng, följt av Linn Bartilson, Skabersjö och Iza Strand, Brösarp. I B-finalen segrade Malte Svensson från Trelleborg med 91,0 poäng.

Inom kort ställs luftgevären in i vapenskåpet. Nu stundar korthållsskytte i Maglarp och 50 meters avstånd till tavlan istället för 10 meter som det handlar om inomhus.

Karolin Larsson, ungdomstränare i Trelleborgs sportskytteklubb, berättar att man har ett 20-tal yngre skyttar som utövar sittande och stående luftgevärsskytte i klubben. Två gånger i veckan har klubben träning.

Riktigt så stort är inte intresset när det handlar om korthållsskytte utomhus.

– Det är lite svårare att träffa på 50 meter. Skjuter man inte lika många tior så är det inte så motiverande. Jag tror det hänger på det, säger Karolin Larsson.

Att gå från sittande till stående skytte är en stor utmaning. Här siktar Linn Bartilson, Angelica Christensen och Iza Strand in sig.
Foto: Karolin Larsson

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Vapenhot vid inbrott i Skåne. Misstänkt mordförsök i Knislinge.

Sport

Mardrömsstart fällde Tif Vikings

0–4 efter 14 minuter. Nu måste laget vinna för att undvika kval.

Trelleborg

Orientalisk dans blev Ginas passion - och tog henne till tv

Karriären började på Backafall fritidsgård. Nyligen gjorde hon tv-debut i ”Talang”.

Sport

En av fyra målvakter kan vara på väg bort

TFF-tränaren: ”Hampus är etta för mig”.

Sport

Trelleborgare uttagen till OS-kval: ”Började gråta”

20-åring debuterar i det svenska handbollslandslaget.

Sport

Utsålt när Bertil Olsson underhåller på biblioteket

En fotbollsnörd berättar om sin resa.