Rekordförlust för TFF:s damer

De visste att det skulle bli en tuff match och TFF:s damer började hyfsat bra. I den andra halvleken blev det däremot nattsvart och trelleborgarna förlorade en tidig seriefinal med 1–7.
Hammenhög firar mål, totalt gjorde de sju stycken. Rekordinsläpp för TFF:s damer (Felicia Miller i förgrunden).
Foto: Ulf Gummesson

– Det var väl en så kallad skiteftermiddag och skithalvlek, förhoppningsvis så kom den nu och sen har vi gjort den för i år, säger TFF:s tränare Hans Malmgren.

TFF och Hammenhög hade bägge full pott inför söndagens möte i division ett. För TFF:s del bröts sviten.

– Sen är ju Hammenhög bra också, vi ska inte ta det ifrån dem. Jag var lite rädd för att åka ut och möta dem, berättar Hans Malmgren.

I den första halvleken höll dock TFF länge jämna steg med serieledarna. Efter 1–0 på hörna kvitterade TFF i den 23:e minuten genom Nike Törnqvist.

– Ett inkast som vi kastar ner mot kortlinjen till Josefine Svensson som vänder in och spelar den till Nike på bortre stolpen och hon slår in den på ett tillslag, säger Hans Malmgren.

Tio minuter senare tog Hammenhög ledningen igen, genom ännu en hörna. Men Trelleborgarna var med bra i slutet. Kanske för bra.

– Vi är väl kanske lite för optimistiska. Vi börjar de fem första minuterna av andra rätt hyfsat, sen gör de fyra mål på elva minuter och där dör väl matchen ut, säger Hans Malmgren.

Helt plötsligt låg TFF under med 1–6, och lite senare sög Hammenhög den sista kvarvarande luften ur den punkterade ballongen och fastställde slutresultatet till 7–1. Förlusten är den största sedan laget startades 2016, och bara den andra någonsin i seriespel.

– Jag ifrågasätter mig själv lite med tanke på de byten vi gjorde som vi inte fick utdelning på. Sen så har vi ju alla en del i det hela. Så enkelt får det inte gå, säger TFF-tränaren.

Efter tre spelade omgångar ligger TFF ändå på en tredjeplats i tabellen. Nästa vecka väntar Karlskrona FF på hemmaplan.

– Vi får se till att ta revansch på oss själva då, konstaterar Hans Malmgren.

Läs mer

Sport

Palmstaden tog poäng mot topplaget

”Tycker faktiskt vi är bättre än dem”

Trelleborg

Många kändisar på soloföreställning

Immitatören Anders Mårtensson trollband publiken i Stora Beddinge.

Trelleborg

Deras arbete är en dans på tulpaner

Tulpanodlingen som laddar inför alla hjärtans dag.

Skurup

Sällsynt fågel hittad död – ska till Naturhistoriska riksmuseet

Hökugglan en sällsynt gäst i Skurup.

Nyheter

Bråk: Två utsatta för misshandel på krogen

Strax efter klockan 01 på natten till lördagen larmades polis till restaurangen Tre Lyktor på Flockergatan i centrala Trelleborg.

Trelleborg

Skolkök: Musbajs, smuts och oskyddade livsmedel

Nu ställs krav på en åtgärdsplan.