Skadade TFF-duon förväntas redo för matchen mot Dalkurd

Efter att ha utgått med känningar i ryggen mot Norrby saknades TFF:s lagkapten, Salif Camara Jönsson, i förra omgången mot Västerås SK. I söndagens match mot Dalkurd förväntas han vara tillbaka i truppen.
Salif CAmara Jönsson klev av matchen mot Norrby tidigt med känningar i ryggen. Inför hemmamatchen mot Dalkurd på söndag förväntas han däremot vara tillbaka i truppen. Här i premiären mot Gais på Vångavallen.
Foto: Christer Thorell/IBL

Även rivjärnet på mitten, Robin Nilsson, saknades i senaste matchen mot Västerås men kan nu vara aktuell för spel.

– De tränade för fullt i veckan och förväntas vara disponibla. Vi tränar ju under lördagen också och vi får titta på dem då, men tanken är att de ska vara tillgängliga för spel, säger TFF:s manager Peter Swärdh till TA-sporten.

Med duon tillbaka i matchform är TFF:s trupp fulltalig, så när som på Jasmin Sudic som fortfarande rehab-tränar, och Hugo Andersson (Vellinge), som genomgick en planerad operation för ett par veckor sedan.

Den comebackande duon kan till och med vara aktuella för startelvan menar Peter Swärdh.

– Ja, men vi tar det sista beslutet imorgon (lördag). De har tränat bra hela våren och det är inte så att de ligger efter, utan det är mer kopplat till att de varit borta några dagar och hur vi vill att det ska se ut i matchen, säger han.

På tal om det, hur vill ni att det ska se ut i matchen?

– Vi strävar fortfarande efter att lyfta upp våra prestationer och hitta en stabilare defensiv. Ska vi bli bättre offensivt och få bättre hållbarhet där så är det viktigt att vi utvecklar vårt kollektiva försvarsspel, säger Peter Swärdh.

– Jag tror att om försvarsspelet sticker ut tydligt så ökar våra möjligheter att vinna matchen väldigt mycket, fortsätter han.

Efter att ha varit bänkad inledningsvis har Isak Jönsson fått spela från start i mittförsvaret de senaste två matcherna. Nu kan han komma att få fortsatt förtroende.

– Det är en jämn konkurrenssituation i backlinjen, men Isak och Hugo (Andersson) har gjort det klart godkänt så den möjligheten ser vi över, men vi tar ut startelvan under lördagen, säger managern.

Dalkurd, som följde med TFF ut ur allsvenskan inför i år, ligger efter de fyra inledande omgångarna av superettan på en elfteplats. Senast mot Mjällby tog laget sin första seger.

– Jag förväntar mig en ganska jämn matchbild. Dalkurd har, precis som vi, spelat tuffa matcher i de första omgångarna och vill säkert höja sin nivå, säger Peter Swärdh.

Läs mer

Sport

Palmstaden tog poäng mot topplaget

”Tycker faktiskt vi är bättre än dem”

Trelleborg

Många kändisar på soloföreställning

Immitatören Anders Mårtensson trollband publiken i Stora Beddinge.

Trelleborg

Deras arbete är en dans på tulpaner

Tulpanodlingen som laddar inför alla hjärtans dag.

Skurup

Sällsynt fågel hittad död – ska till Naturhistoriska riksmuseet

Hökugglan en sällsynt gäst i Skurup.

Nyheter

Bråk: Två utsatta för misshandel på krogen

Strax efter klockan 01 på natten till lördagen larmades polis till restaurangen Tre Lyktor på Flockergatan i centrala Trelleborg.

Trelleborg

Skolkök: Musbajs, smuts och oskyddade livsmedel

Nu ställs krav på en åtgärdsplan.