TFF fortsatt kvar i bottenstriden

TFF var aldrig nära varken en eller tre poäng i bortamötet mot Norrby. I stället var det Boråslaget som fick med sig tre poäng efter att ha vunnit båda halvlekar med 2-0.
Fotboll • Publicerad 20 oktober 2019 • Uppdaterad 21 oktober 2019
Salif Camara Jönsson med bollen. TFF förlorade med hela 0–4 mot Norrby.
Salif Camara Jönsson med bollen. TFF förlorade med hela 0–4 mot Norrby.Foto: Jan Pettersson

Det var en tung kväll för TFF i mötet borta mot Norrby. Spelet stämde inte, och hemmalaget kunde relativt enkelt ta tre nya poäng.

Norrby startade piggt, och hade ett skott i ribban efter bara tre minuter spelade. 1-0-målet kom i den 15:e minuten när Robin Strömberg efter fint förarbete av Dijan Vukojevic kunde sätta dit den bakom Andreas Larsen. Norrbys Dijan Vukojevic skulle senare göra både 2-0 och 3-0 med skott utanför straffområdet.

– Vi är väldigt besvikna. Norrby utnyttjade våra svagheter på ett väldigt bra sätt, och de var taktiskt duktiga. Vi hamnar i flera mentala tuffa lägen. De gör 2-0 precis innan paus, säger TFF:s coach Peter Swärdh.

TFF hade genomgående under matchen svårt att etablera något farligt anfallsspel, och gjorde det enkelt för Norrby att försvara sig. Även försvarsspelet blev lidande efter att Hugo Andersson tvingades byta i den 55:e minuten efter revbenssmärtor. TFF ändrade från fyrbackslinje till tre försvarare med två wingbacks. Något som inte hindrade Norrby från att göra fler mål.

– Vi var överens i paus om att vi kunde påverka och komma tillbaka i matchen, och vi hade tryck tidigt i början av andra halvlek. Vi tvingas göra ändringar i försvaret vilket inte var det bästa för läget i matchen, säger Peter Swärdh.

4-0-målet kom efter att Norrbys Alexander Henningsson tilläts stå fri i TFF:s straffområde. Nicken kunde han enkelt styra in bakom TFF:s Andreas Larsen, efter 77 spelade minuter.

Förlusten innebär att TFF fortsatt inte är klara för en ny säsong i superettan, vilket kunde ha varit fallet vid en vinst.

– Nu måste vi få vara besvikna och radera denna matchen innan vi tittar på vad vi ska rätta till inför mötet med Jönköping, säger Peter Swärdh.

TFF har fem poäng ner till kvalplats med två omgångar kvar. Men om Syrianska besegrar Öster på måndagen är det bara tre poäng ner till kvalplats.

Fotboll, superettan

Norrby–TFF 4–0 (2-0)

Målen: 1-0 (15) Robin Strömberg, 2-0 (45) Dijan Vukojevic, 3-0 (70) Dijan Vukojevic, 4-0 (77) Alexander Henningsson.

TFF: Andreas Larsen – Jakob Glasberg, Hugo Andersson (Mattias Håkansson 55), Isak Jönsson, Anton Tideman – Oscar Johansson, Christian Köhler (Dennis Antwi 75), Sebastian Ohlsson, Erik Andersson – Fatawu Safiu (Haris Brkic 84), Salif Camara Jönsson.