Annons

TFF ska vända negativ hemmatrend

TFF har ofta varit ett starkt hemmalag. Men i år har det hittills blivit noll poäng på Vångavallen. Den trenden ska brytas på söndag mot Häcken.
Fotboll • Publicerad 5 maj 2018 • Uppdaterad 6 maj 2018
I söndags fick TFF jubla i Norrköping. Nu vill laget även vinna på Vångavallen. På söndag väntar Häcken.
I söndags fick TFF jubla i Norrköping. Nu vill laget även vinna på Vångavallen. På söndag väntar Häcken.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ska TFF klara sig kvar i allsvenskan behöver laget vara starkt på Vångavallen. Hittills har det inte blivit en enda poäng trots tre hemmamatcher.

– Vi behöver ta poäng hemma också. Vi är inte alls nöjda med att det inte blivit någon poäng hemma ännu. Vi har inte fått ihop det tillräckligt, att vi inte tagit poäng får vi helt och hållet skylla på oss själva, säger Patrick Winqvist.

Annons

Han tar ut truppen mot Häcken efter lördagens träning. Men på fredagen tydde det mesta på att Zoran Jovanovic är tillbaka i matchtruppen.

– Han har kunnat träna på i veckan och jag tror på att han kan vara med i truppen, sedan får vi se i vilket skicka han är i, säger Patrick Winqvist.

Marko Johansson deltog däremot inte i lagets träning på fredagen. Målvakten körde rehabträning.

– Han är lite ansträngd i sin rygg och i baksidan. Han får träna lätt imorgon (lördag). Jag tror inte att det ska vara någon fara för matchen på söndag, säger tränaren.

Assisterande tränaren Magnus Andersson får fortsätta att vara spelare och kommer att vara med i truppen på nytt.

– Jag släpper inte honom ur truppen nu. Det är inget att säga om, han håller fortfarande på den här nivån, säger Patrick Winqvist.

TFF-spelarna har haft en bra träningsvecka efter söndagens seger mot IFK Norrköping.

– Bra att vi också fick vinna en match. Det ökar självförtroendet och ger en bra känsla om att vi är på rätt väg.

Patrick Winqvist hoppas att söndagens motståndare har ambitionen att spela lite attraktivare än de tidigare motståndarna på Vångavallen.

– Häcken har en hög högstanivå men kan variera i sin lägstanivå. Men jag tycker att de jämnare nu än vad de varit tidigare. De är lite oberäkneliga och kan ha ett våghalsigt spel, anser tränaren.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons