Annons

TFF starka på fasta situationer

TFF-tränaren Patrick Winqvist var nöjd efter andra raka hemmasegern. Han var också belåten med att laget är fortsatt starkt på fasta situationer.
Fotboll • Publicerad 24 maj 2018
Patrick Winqvist. Arkivbild.
Patrick Winqvist. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF:s 1–0-mål mot Brommapojkarna kom efter att Alexander Blomqvist nickat in en hörna. Patrick Winqvist poängterar hur viktigt det är att vara stark på fasta situationer.

– Fasta situationer har varit en styrka av oss under säsongen så det är inte konstigt att vi gör mål efter en hörna. En tredjedel av alla mål som kommer i fotbollen är från en fast situation i grunden, så det är viktigt, säger Patrick Winqvist.

Annons

Han anser att det var Brommapojkarnas uppryckning, mer än att TFF blev rädda om poängen, var det som förändrade matchbilden i andra halvlek.

– Vi måste ge motståndarna kredd. BP:s förändringar under matchen gör att matchbilden ändras.

– Vi har haft svårt i de första kvartarna av andra halvlek, det har vi haft under hela min tid här. Vi har försökt göra saker annorlunda, göra en uppvärmning på nytt och vi har pratat om beteende och annat, men det sitter ett lag i andra omklädningsrummet som gör saker också, säger Patrick Winqvist.

Han menar dock att spelarna kan jobba på att bli bättre när matchbilder förändras.

– Vi behöver en bättre erfarenhet bland spelarna av att läsa av vad motståndarna gör, det är inte bara upp till tränaren att säga hur de spelar. När matchen är igång och det blir mål förändrar det karaktären på matchen, fortsätter TFF-tränaren.

Han var nöjd med första halvlek då spelarna var aggressiva i presspelet vilket gav TFF många farliga situationer.

I andra halvlek bytte han till ett 4-5-1- spel sista 20 minuterna av matchen.

– Det blev för mycket inspel mellan oss. Det blev kanske inte bättre efter förändringen men vi skapade mindre ytor för dem, säger Patrick Winqvist.

– Så som matchen blir hamnar vi i låga utgångspunkter och skyddar vårt straffområde. Men jag var egentligen aldrig orolig att vi skulle tappa segern, säger Winqvist, vars lag nu har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons