1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

TFF steget efter i Halmstad

TFF hade en tung kväll i Halmstad. Efter en svag första halvlek, där hemmalaget gjorde två hörnmål, kunde inte TFF höja sig tillräckligt i den andra halvleken, där Halmstad till slut gjorde 3–0. Nu sjönk TFF två platser i tabellen och kan inte andas ut ännu.
TFF:s manager Peter Swärdh.
Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF ville ta sin tredje raka seger i superettan. Men var inte ens nära att göra det. Halmstad var betydligt bättre än TFF i den första halvleken, och den sänkte laget.

– De är bättre än oss. Vi gör en riktigt svag första halvlek. Släppa in två hörnmål är inte okej, det är något vi måste titta på, säger Anton Tideman, som var tillbaka på sin gamla hemmaarena.

Vänsterbacken som är från Laholm och spelade i Halmstads BK under några år som junior, hade gärna haft en roligare återkomst till Örjans vall.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

– Vi vinner inga andrabollar, vi får inte fast några bollar där uppe, är inte tillräckligt bra där bak. Jag tycker att det är en av våra sämre halvlekar i år, anser Anton Tideman.

Det var hemmalaget Halmstads BK som dikterade villkoren i den första halvleken. TFF-spelarna var hela tiden för långt ifrån sina motspelare och Halmstad kunde enkelt ta sig fram i planen.

Andreas Larsen fick jobba i TFF:s mål. I den 25.e minuten fick han till sist kapitulera.

Alexander Berntsson nådde högst på HBK:s sjätte hörna i matchen och Larsen fick inte ut armen.

I sista minuten av första halvlek fick hemmalaget utdelning igen på en hörna. Alexander Berntsson nådde högst igen, mittbackens nick tog på spelare framför mål och gick till Rasmus Wiedesheim-Paul som kunde skjuta in bollen. TFF-spelarna var på nytt ett steg för långt ifrån sina motspelare.

– Jag är oerhört besviken på den första halvleken, både kollektivt och individuellt, säger TFF:s manager Peter Swärdh.

TFF hade problem med Halmstads djupledsbollar i den första halvleken. Hemmalaget hotade hela tiden backlinjen.

– Dels kom vi för djupt ner med våra anfallare för tidigt, vi tillät Andreas (Johansson i Halmstad) slå de långa passningarna på deras anfallare. Sedan följde vi löpningarna för enkelt, de kom för nära och fick slå in bollen för enkelt. Vårt kollektiva försvarsspel var inte tillräckligt bra där helt enkelt, säger Peter Swärdh.

– Vi var även ganska mediokra med bollen. Det var alldeles för korta sekvenser vi hade med boll, och det är också en del av försvarsspelet, fortsätter Peter Swärdh.

TFF spelade upp sig i den andra halvleken, men hade ganska svårt att skapa chanser. Den bästa fick Fatawu Safiu, när han spelade till Salif Camara Jönsson, fick tillbaka bollen strax utanför straffområdet och drog till ett hårt skott som damp ner i ribban.

Strax därefter visade ghananen sin skottstyrka igen när han sköt en frispark från 25 meter tätt över.

– Jag tycker vi ger oss själva en chans i den andra halvleken, vi är betydligt mer framåtlutade i vårt spel och får lite tryck på dem och kommer in i deras straffområde. Men vi behöver målet där för att sätta riktig press på dem, tyvärr dog det av lite sista kvarten, säger Peter Swärdh.

Närmare kom inte TFF och i stället gjorde Joel Allansson 3–0 för hemmalaget i 82:a minuten, efter att Sadat Karim lyft bollen över TFF.s mittbackar och sedan kunde Allansson peta in bollen på volley när Andreas Larsen stod kvar på mållinjen.

– Vi kunde kanske ha slagit lite fler bollar i djupet när vi kom fram i andra halvlek, det kunde ha skapat lite farligare möjligheter, säger Peter Swärdh.

Efter två raka segrar blev det förlust. Halmstad gick nu förbi TFF i tabellen, liksom Västerås som besegrade Degerfors med 1–0.

TFF har sju poäng ner till Brommapojkarna på den översta kvalplatsen.

– Vi har haft det lite jobbigt under säsongen. Jag tycker ändå att vi har hittat någon form av stabilitet nu under hösten där vi varit bättre än under vårsäsongen. Men vi har fortsatt mycket att jobba på och det är vi ödmjuka inför, säger Anton Tideman.

Redan på onsdag är det match igen, då kommer Mjällby till Vångavallen.

– Vi måste ta några poäng till för att vara på säkra sidan och det ska vi se till att göra, förhoppningsvis redan på onsdag, säger Anton Tideman.

Fotboll, superettan:

Halmstad–TFF 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 Alexander Berntsson (25), 2–0 Rasmus Wiedesheim-Paul (45), 3–0 Joel Allansson (82)
TFF: Andreas Larsen–Isak Jönsson (Jakob Glasberg 77), Hugo Andersson, Bozidar Velickovic, Anton Tideman–Oscar Johansson (Henrik Johansson 69), Christian Köhler, Haris Brkic, Erik Andersson– Fatawu Safiu, Salif Camara Jönsson.