Annons

TFF:s poängsvit bröts hemma mot Varberg

Efter fem raka matcher i superettan utan förlust föll TFF hemma mot Varbergs Bois med matchens enda mål. Nu är laget bara tre poäng ovanför kvalplats.
Fotboll • Publicerad 26 augusti 2019
Salif Camara Jönsson försöker få kontroll på bollen.
Salif Camara Jönsson försöker få kontroll på bollen.Foto: Christer Thorell / CB FOTO I TRE

Det var en match som kunde slutat hur som helst. Då vann det laget som var bäst i bägge straffområdena.

– Vi har perioder i matchen där vi är bättre men också perioder då man kan önska mer. Vi behöver vara lite snabbare, lite djupare och ha precision hela vägen in för att få till de här avsluten som är sällsynta i dag, säger TFF:s manager Peter Swärdh.

Annons

Matchens enda mål kom i 72:a minuten genom Astrit Seljmani. Skytteligaledaren fick bollen ett par meter från målet efter att Varberg tagit sig fram på vänstersidan, han tog emot bollen, vände och sköt in bollen på studs upp i nättaket.

Ett fint mål av anfallaren som förra året spelade division ett-fotboll med Torns IF.

TFF försökte forcera mot slutet med tre anfallare på planen men hade svårt att skapa bra lägen.

– Jag hade gärna sett ännu mer kontroll och mer tryck. Vi får några fasta situationer men jag vill se ännu mer tryck i straffområdet, säger Peter Swärdh.

Båda lagen hade svårt att skapa chanser i första halvlek.

TFF fick en bra chans i en sällsynt spelvändning, då Erik Andersson loss på vänsterkanten. Han avslutade i vänsterposition i straffområdet, men skottet rullade precis utanför den högra stolpen.

– Där borde jag ha gjort mål. Hade det blivit mål där hade det blivit en annan match, konstaterar Erik Andersson.

Ett volleyskott på hörna av Isak Jönsson, och ett avslut från straffområdesgränsen av Salif Camara Jönsson, var det hetaste TFF skapade i andra halvlek.

– Vi behöver förbättra precisionen i ingångarna med passningarna och rörelserna. Vi behöver också förbättra effektiviteten på de chanser vi skapar. Det handlar också om vilka egenskaper vi har i det lag vi ställer upp med. Vi kanske behöver titta på om vi behöver mer djupledsspel i laget, så som vi sätter upp det i dag, säger Peter Swärdh.

Varberg hade innan målet kom en boll på mållinjen.

Annons

– Det var ingen strålande match som publiken bjöds på. Vi är en klass sämre än Trelleborg i första. I andra halvlek får vi ett bättre tryck på dem, men sedan kan den här matchen gå hur som helst, säger Joakim Persson, tränare i Varbergs Bois.

I 68:e minuten fick nyförvärvet från Ghana, Fatawu Safiu, göra debut när han kom in i stället för Zoran Jovanovic. Anfallaren hann inte uträtta så mycket.

Men han blev fälld i straffområdet i slutet och det såg ut som en straffsituation, men domaren varnade Safiu för filmning.

– Han puttade ner mig. Jag vet inte varför han blåste och gav mig ett kort. Domaren är en människa, han kan också göra fel, säger Safiu om situationen.

– Han kunde lika väl blåst straff, erkände Joakim Persson, efteråt.

Safiu var glad över att äntligen få göra debut.

– Vi borde ha vunnit matchen. Nu måste vi hålla våra huvuden högt och jobba som ett lag och hjälpa varandra. Vi måste jobba extra hårt så vi kan få le framför våra fans, säger Fatawu Safiu, som känner sig redo för 90 minuter i nästa match.

Fatawu Safiu springer ifrån Varbergs Albert Ejupi.
Fatawu Safiu springer ifrån Varbergs Albert Ejupi.Foto: Christer Thorell / CB FOTO I TRE

TFF har nu bara tre poäng ner till Syrianska på kvalplatsen. På söndag väntar Västerås SK på Vångavallen.

– Vi ska fortsätta kriga på. Jag vet att vi har kvalitén i laget, säger Erik Andersson.

Fotboll, superettan

TFF–Varberg 0–1 (0–0)

Målet: 0–1 (72) Astrit Seljmani.

TFF: Andreas Larsen – Isak Jönsson, Hugo Andersson, Bozidar Velickovic, Anton Tideman (Dennis Antwi 79) – Henrik Johansson (Mattias Håkansson 57), Christian Köhler, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson – Zoran Jovanovic (Fatawu Safiu 68), Salif Camara Jönsson.

Publik: 1128.

Erik Andersson försöker ta sig förbi Varbergs Alibek Aliev.
Erik Andersson försöker ta sig förbi Varbergs Alibek Aliev.Foto: Christer Thorell / CB FOTO I TRE
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons