1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

TFF:s U21-lag nära SM-final

För A-laget går det kärvt i superettan. Men för U21-laget går det desto bättre i seriespelet. TFF leder den södra allsvenska U21-serien med tre poäng inför sista omgången. Vinner de serien väntar en SM-final.
André Reinholdsson gjorde båda målen mot Kalmar FF.
Foto: Tomas Nyberg

TFF har susat fram i den U21 allsvenska höstserien. Lagt är obesegrat efter sina sex matcher. Tar TFF poäng även i den sista matchen, hemma mot Värnamo, vinner de serien.

– Egentligen är det aldrig resultatfixerat i denna serie utifrån att namnet är utvecklingsserie, utan man vill testa och uppmuntra spelare. Man behöver plocka bort resultatkravet från axlarna, men nu är vi här, och vi ska inte slå avkall på något vi har gjort hittills, säger tränaren Kristian Haynes, till klubbens hemsida.

Enda hotet om seriesegern är Kalmar FF. Det var just det småländska laget TFF mötte på tisdagskvällen. Kalmar FF ledde med 2–0 i paus, och såg ut att gå upp jämsides med trelleborgarna i tabellen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

Men Kristian Haynes ändrade till ett 3–5-2-spel till den andra halvleken och det tog in laget i matchen igen.

André Reinholdsson gjorde båda målen. Först reducerade han i den 56:e minuten sedan han sprintat loss i djupled. I 71:e minuten lyfte han in kvitteringen via stolpen bakom förre TFF-spelaren, Viktor Noring i Kalmars mål.

TFF är tre poäng före Kalmar FF inför den sista omgången och har dessutom fyra plusmål till godo. TFF möter Värnamo på tisdag på Vångavallen. Kalmar möter tabelltrean Falkenberg på bortaplan.

– Hela året har genomsyrats av bra insatser med bra attityd och arbetsvilja, vilket har gett oss förutsättningar att prestera på detta sätt, säger Kristian Haynes, till TFF:s hemsida.

TFF kommer att i en final få möta vinnaren av den norra serien. Just nu leder IFK Norrköping den serien.