1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tre spelare lämnar TFF

Det blir ingen fortsättning i TFF för Albin Nilsson, Dennis Antwi och Noah Christoffersson, som lämnar klubben. Dessutom meddelar tränaren Kristian Haynes att han har ambitionen att minska antalet spelare i truppen kommande säsong.
Albin Nilsson, med bollen, i kamp med Salif Camara Jönsson under en träning i somras. Albin Nilsson lämnar nu TFF.

Trelleborgs FF meddelar i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen att tre spelare lämnar klubben.

Det är försvararen Albin Nilsson och anfallarna Noah Christoffersson och Dennis Antwi.

26-årige försvararen Albin Nilsson kom från Ängelholms FF inför säsongen 2017. Han hade ett år kvar på sitt kontrakt med både han och klubben hade rätt att bryta det efter årets säsong. Han fick bara spela en match i superettan i år, det var den sista mot Gais.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

– Baserat på kontinuiteten sista åren som inte varit så positivt för honom blev det ganska naturligt beslut i detta läget, säger Kristian Haynes huvudtränare för Trelleborgs FF, till TA-sporten.

26-årige Dennis Antwi kom till TFF inför denna säsongen från den norska klubben IK Start. Det blev tre mål på 20 matcher, varav sex från start, i superettan denna säsong för ghananen. Han hade bara ett ettårskontrakt.

– Det är förändringarnas tider med avtal och annat och det är en position vi tittar lite på så därför valde vi denna väg, säger Kristian Haynes, om beslutet.

20-årige Noah Christoffersson lyftes upp till A-laget under 2018. Han var i år utlånad till Österlen FF i division två under våren och till Eskilsminne i division ett under hösten. Förra hösten var han utlånad till Kristianstad i division ett. Han får inget förlängt kontrakt.

– Noah har inte riktigt fått grepp i seniorfotbollen och han har hamnat i utlåningssituationer. Det har varit lite rörigt för honom så vi tror detta blir bra för honom nu, men vi kommer att fortsätta följa honom, säger Kristian Haynes.

TFF:s nye huvudtränare vill minska antalet spelare i truppen till kommande säsong. I år bestod truppen av 27 spelare.

– Vi vill ta ner numerären lite. Vi har inte spikat helt hur många, men jag vill spetsa till gruppen lite samtidigt som att vi vill hjälpa våra ungdomar lite att få plats. Det har varit lite trångt på vissa träningar, säger Haynes, som också vill spetsa till truppen med nyförvärv.

I nuläget har TFF 17 spelare kontrakterade till nästa säsong.

Fakta:

TFF:s trupp 2020

Så här ser truppläget ut i TFF kommande säsong: (kontraktslängd inom parentes)
Målvakter: Andreas Larsen, Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic (alla har kontrakt till 2020).
Försvarare: Jakob Glasberg (2020), Anton Tideman (2020), Jasmin Sudic (2020), Isak Jönsson (2022), Niklas Vesterlund (2021), Bozidar Velickovic (2021), Erik Rasmusson (2020).
Mittfältare: Erik Andersson (2020), Oscar Johansson (2020), Henrik Johansson (2021), Christian Köhler (2021), Jacob Christiansen (2020).
Anfallare: André Reinholdsson (2021), Fatawu Safiu (2021).
Utgående kontrakt: Haris Brkic, Salif Camara Jönsson, Hugo (Vellinge) Andersson, Mattias Håkansson.
Klara förluster: Zoran Jovanovic (Österlen), Robin Nilsson (Ängelholm), Sebastian Ohlsson (Degerfors), Noah Christoffersson, Dennis Antwi, Albin Nilsson, Hugo Andersson, lån med Malmö FF avslutat.