1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Många spelare söker sig till Tif Vikings

Tif Vikings fortsätter att värva inför comebacken i division två. Nu har även Oscar Johansson, center från Malmö Redhawks J20-lag, skrivit på för klubben. Många vill spela i Tif kommande säsong. ”Det kan bli en spännande värvning till”, säger tränaren Fredrik Troberg.
Från vänster, Fredrik Jönsson sportchef, Fredrik Johansson, huvudtränare, Oscar Johansson och Fredrik Troberg, assisterande tränare. Foto: Privat

Många spelare vill ansluta till Tif Vikings, nu när klubben är tillbaka i division två.

– Det finns många faktorer till det tror jag, vi är i ett spännande läge nu i Skåne där andra klubbar fått lite problem, säger assisterande tränaren Fredrik Troberg, som även är delaktig i klubbens spelarrekryteringar.

På torsdagen blev Oscar Johansson klubbens nionde nyförvärv. Centern, som fyllde 20 år i maj, är den tredje som anslutit från Malmö Redhawks J20-lag, där han var lagkapten.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 149 kr per månad!

Förra säsongen gjorde han 17 poäng på 45 matcher, i J20-superelit.

”Från sin centerposition kommer han att leverera ett hårt och uppoffrande arbete, effektivitet framför mål i power-play och fina ledaregenskaper då han föregående säsong var kapten i Malmö Redhawks J20-lag. Vi har väldigt bra koll på Oscar sedan något år tillbaka samt fått väldigt många lovord från killarna han känner i laget”, skriver Tif Vikings på sin hemsida.

Sedan tidigare har även målvakten Gustav Walldén och backen Gustav Sternér, anslutit från Malmö Redahwks J20-lag.

Två andra nyförvärv av de nio som sticker ut är Erik Lundblad och Tobias Dyk, som anslutit från Kristianstads IK, som i våras gick upp i allsvenskan.

En anledning till att klubben kan värva många slagkraftiga spelare är att Trelleborg Vikings just nu är det enda sydskånska laget i division två och har hamnat i ett bra läge.

– Helsingborg har lagt ner A-laget. Lund har inget A-lag just nu och så har vi situationen med Pantern, som får börja om i trean. Samtidigt har vi gått upp till division två, säger Fredrik Troberg.

– Det vi gjorde förra säsongen syns. Vi håller också på att bygga ett varumärke där vi är aktiva på sociala medier, sånt spelar roll för spelarna. Vi har blivit mer professionella och det tror jag att spelarna märkt i sina samtal med oss, fortsätter Troberg.

Kan det bli fler nyförvärv?

– Vi får se. Det viktigaste är att det kommer rätt spelare som vill hit. Men det kan komma en spelare till som är en spännande värvning, avslöjar Fredrik Troberg.

Däremot poängterar han att det viktigaste är att stommen av Trelleborgsspelare är kvar i truppen. Därför har två spelare som kom från Lund efter säsongen, Philip Persson och Karl Jivebäck, nu fått reda på att de inte får plats i truppen.

– Två jättebra killar men vi vill behålla stommen från förra året med Trelleborgsspelare, därför måste de som kommer hit vara bättre än de vi har, säger Fredrik Troberg.