Annons

Zoran Jovanovic lämnar TFF

Denna säsongen blir den sista för Zoran Jovanovic i TFF. I stället kommer han att spela i division två-laget Österlen nästa säsong. ””Jag behöver en nytändning”, säger Jovanovic som fyllde 33 år på onsdagen.
Fotboll • Publicerad 25 september 2019
Zoran Jovanovic i onsdagens match mot Mjällby.
Zoran Jovanovic i onsdagens match mot Mjällby.Foto: Christer Thorell / CB FOTO I TRELLEBORG

Zoran Jovanovic är den i dagens TFF-trupp som spelat i klubben längst. Han kom till TFF inför säsongen 2009 och har tillhört klubben sedan dess, även om han var utlånad till LB07 2011. Men årets säsong blir hans sista i TFF.

Nästa säsong spelar han i Österlen.

Annons

– Jag har känt med tiden att det är dags för något anat. Jag kände så lite redan förra året sedan har det vuxet under året, säger Zoran Jovanovic till TA-sporten.

När Österlen hörde av sig lockades han av erbjudandet att spela där nästa år.

– Den satsningen de vill göra är spännande och det känns helt rätt. Jag behöver en nytändning och få tillbaka glädjen med fotbollen, säger Zoran Jovanovic.

Men han tror inte att han lämnat elitfotbollen för gott.

– Jag kanske kommer tillbaka till eliten, med Österlen. De gör en spännande satsning, säger 33-åringen.

Han kom in i 72.a minuten i förlustmatchen mot Mjällby på onsdagskvällen. En match TFF redan förlorat efter en halvtimme, då det stod 0–3, vilket också blev slutresultatet.

– Det var en riktigt dålig halvlek. Vi har problem på fasta situationer, något som vi varit bra på innan. Sedan har hemmaspelet inte sett bra ut på hela säsongen. Det negativa från förra året fortsätter, konstaterar Zoran Jovanovic.

Han har spelat i Trelleborgs FF sedan 2012 och gjort 203 matcher för klubben. Han har under sin tid i klubben hittills stått för 47 mål och 44 assist. Han har fem matcher till på sig att förbättra den statistiken och hålla kvar TFF i superettan.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons